אלרגיה למזון

תוכן עניינים

כללי

אלרגיה למזון הינה האלרגיה השלישית בנפיצותה בכלבים, ושנייה בנפיצותה בחתולים.
האלרגיה נגרמת על ידי חלבונים שנמצאים במזון חדש או במזון שנאכל כבר שנים.
אלרגנים נפוצים כוללים: בקר, סויה ומוצרי חלב בכלבים; בקר, חלב ודגים בחתולים. אלרגנים אחרים כוללים: גבינות, ביצים, עוף וישנם עוד רבים אחרים.
האלרגיה איננה עונתית, ויכולה להתחיל בכל עונה בשנה, בכל מין, ובכל גזע.
האלרגיה נוטה להופיע בחיות צעירות, מתחת לגיל שנה, אך יכולה להופיע בגיל מאוחר יותר.

מופע קליני

המופע הקליני הנפוץ ביותר הוא גירוד, לא עונתי, באזור הבטן, מפשעה, בתי שחי, צוואר וכפות הרגליים.
סימני עור משניים שעלולים להופיע, עקב הגירוד, כוללים: אדמומיות העור, אובדן שיער (עד הקרחה), קשקשת, עיבוי של העור ודלקות עור משניות.
בעשרים אחוזים מהחיות ישנו מופע קליני הקשור במערכת העיכול, אשר יכול לכלול: שלשולים, הקאות ויציאות לא סדירות.

טיפול

נעשה על ידי דיאטה היפו-אלרגית, כלומר, דיאטה המורכבת מחלבונים, שלהם, הסיכוי שהחיה נחשפה ואלרגית אליהם נמוך ביותר. חלבונים אלו כוללים: שעועית, תפוח אדמה, טלה, ארנבת, צבי וברווז. דיאטה זו מומלצת לכל החיים.

חשוב לדעת: חיה אשר רגישה לאלרגיה אחת, בדרך כלל, תהיה רגישה גם לאלרגיות אחרות, אשר עלולות להיות ממוסכות על ידי האלרגיה הראשונה.

תוכן עניינים

שתף את המאמר:

Facebook
Email
WhatsApp

נושאים נוספים:

Call Now Button